Agenția Spațială Europeană
Radar SST Cheia: RARTEL modernizează două antene cu bandă C de 32 de metri situate în Cheia, România, pentru a implementa un radar cvasimonostatic pentru SST (supraveghere și urmărire spațială). Performanța ridicată a senzorului radar va permite detectarea și urmărirea deșeurilor spațiale de diferite dimensiuni și la diferite altitudini în scopul protejării infrastructurii la sol și în orbită.
Safer Danube (ESA Artes 20): Proiectul a dezvoltat un instrument pentru companiile de navigație fluvială pentru a putea identifica poziția și evoluția bancurilor de nisip (vara) și a bancurilor de gheață (iarna) peste Dunăre și pentru a le afișa pe harta de navigație a navelor, permițându-le astfel să gestioneze și să optimizeze rutele. Acestea se realizează folosind date radar de diafragmă sintetică (SAR), procesate corespunzător prin algoritmi specifici, sisteme de comunicații mobile prin satelit, precum și infrastructuri spațiale GNSS (sisteme de navigație globală prin satelit).
RO-GovSatCom: Proiectul, dezvoltat în cadrul unui contract ESA, a avut ca scop stabilirea activităților pregătitoare pentru posibila participare a României la programul GovSatCom Precursor. Programul GovSatCom va răspunde nevoilor europene de comunicații securizate prin satelit, astfel cum sunt definite în cerințele inițiale ale GovSatCom și va sprijini industria europeană de comunicaţii prin satelit.
Instrumente de conversie ALOS PDGS: În cadrul activităților legate de Copernicus, RARTEL a participat la dezvoltarea pachetului ALOS REpatriation Tool, dedicat integrării datelor satelitare japoneze de observare a Pământului ca misiune-contribuție la programul Copernicus. RARTEL a efectuat verificarea software-ului şi validarea specificațiilor, stabilind definiția proiectării testului, a criteriului de testare și a procedurilor de testare în raport cu cerințele sistemului.
TTC Scheduler: Dezvoltarea unui pachet software care vizează planificarea optimizată a utilizării unei populații raspândite de stații la sol, pentru aplicații de telemetrie sau pentru recepția de date de la mari constelații de satelit. Scenariile operaționale includeau atât sateliți geo-staționari, cât și sateliți de orbită joasă. Soluția se bazează pe Java și utilizează algoritmi genetici (GA) pentru rezolvarea problemelor de planificare.
CDS-V3 / PRISM: În cadrul activităților legate de Copernicus, RARTEL participă la dezvoltarea sistemului PRISM, o infrastructură concepută pentru a facilita popularea, arhivarea și accesul datelor de observare a Pământului puse la dispoziţie de furnizorii de date care contribuie la programul Copernicus. Activitățile sunt legate de dezvoltarea de software, teste de unități, teste de integrare, teste de validare a sistemului și pregătirea documentației. PRISM este o continuare a dezvoltării CDS-v3, Rartel făcând parte de asemenea din echipa de dezvoltare SW.
Jupiter II: RARTEL a participat la dezvoltarea software-ului și componentei IVV pentru actualizarea sălii de control utilizate pentru lansarea Jupiter II, din cadrul Centrului Spațial Kourou din Guyana Franceză, sub coordonarea Agenției Spațiale Franceze (CNES).
EGS-CC: RARTEL, ca parte a unui mare consorțiu internațional care lucrează în cadrul unui contract ESA, a contribuit la dezvoltarea European Ground Segment Common Core (EGS-CC), un sistem folosit pentru realizarea sateliţilor (Asamblare, Integrare și Testare) care vizează maximizarea sinergiilor, reducerea costurilor, riscurile în misiunile spațiale și promovarea pieței spațiale europene.