Alianța Spațială
Space Alliance, fondată în 2005, este un parteneriat strategic între Leonardo și Thales, principalele grupuri industriale din industria aerospațială din Italia și Franța. Include două asocieri în participație: Telespazio (Leonardo 67%, Thales 33%) și Thales Alenia Space (Thales 67%, Leonardo 33%).

Capacitățile complementare ale Thales Alenia Space în sistemele de satelit și ale Telespazio în serviciile asociate acestora, oferă Alianței Spațiale toate atributele necesare pentru a răspunde pozitiv și eficient nevoilor pieței, care astăzi sunt concentrate din ce în ce mai mult pe aplicații legate de tehnologiile spațiale.

În acest scenariu, Telespazio și Thales Alenia Space au o ofertă unică de acest gen, de la domeniul comunicațiilor la navigație, precum și cercetare științifică și observare, care permit ambelor companii să își consolideze poziția pe piețele din domeniul aerospațial, de apărare și securitate.

Prin întâlniri periodice, Comitetul director, prezidat de directorii executivi ai Telespazio și Thales Alenia Space, consolidează strategiile internaționale și transnaționale ale celor mai importante programe. Scopul este de a profita de noi oportunități, demonstrând o flexibilitate din ce în ce mai mare pentru a satisface nevoile clienților cu o abordare competitivă, concentrându-se pe cercetare și inovare pentru a consolida portofoliul de produse. Toate acestea sunt posibile datorită expertizei, profesionalismului și angajamentului oamenilor noștri, care reprezintă baza Alianței Spațiale.