Istoric

RARTEL a fost înființată în 1996 ca o societate mixtă între fosta R.A. Radiocomunicaţii (acum S.N. Radiocomunicaţii S.A.) şi companiile italiene Telecom Italia SpA, Telespazio SpA şi SIMEST SpA.

1998 a fost începutul activității sale comerciale sub coordonarea operațională a acționarului său majoritar Telespazio SpA și cu sprijinul S.N Radiocomunicaţii S.A.

Din 1998, RARTEL a început să dezvolte noi servicii în Centrul de comunicații prin satelit Cheia (în imaginea de mai sus și în dreapta), județul Prahova, România, stație terestră de satelit românească înființată în octombrie 1976 și operată de acționarul RARTEL, S.N Radiocomunicaţii S.A.

De-a lungul anilor, investițiile semnificative în Centrul de Comunicații prin Satelit CHEIA, cel mai mare teleport din Europa Centrală și de Sud-Est, ne-au permis să dezvoltăm infrastructura pentru servicii de control în orbită, servicii de telecomunicații VSAT și servicii globale de comunicații mobile prin satelit .

Astăzi, RARTEL este un partener de încredere pentru clienții români și internaționali, participând, în colaborare cu alte companii ale Grupului Telespazio, la proiecte majore europene. RARTEL furnizează, de asemenea, servicii de inginerie care susțin programele internaționale prin satelit în cadrul participării românești la ESA și la alte instituții spațiale europene.

Aflați mai multe despre istoria Telespazio